Воини на светлината – катари и розенкройцери

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

9 Responses

 1. Преславски казва:

  Редно и логично е да се зададе въпроса-колко български генерали,офицери,сержанти ,войници и пр. са се впечатлили от темата в предаваенто.

   Подобно предаване може би ще бъде полезно  за много хора,но съвсем не за българските военослужещи.

   Ако водещата нейните началници допускат,че военните ще се впечатлят от подобни теми,дълбоко се заблуждават.

 2. Валери Нешков казва:

  Редно и логично е да се зададе въпроса, дали този анонимник Преславски не получава възнаграждение срещу коментарите си. Прави впечатление, че пише под предаванията цели статии. Па и разбира едновременно от политика, история, военно дело, та даже и от окултни "науки". А сега и от името на военните реши да се представлява. Темата Ви е за бъдещето и България. Тук не се говори нито за американците, нито за руснаците. Сигурно затова някой подскача недоволно. Дерзайте! Не обръщайте внимание на остарелите, бездействащи чичовци, които гледат да се турят непременно у всяка манджа като мерудия. 

  • Редактор казва:

   Г-н Преславски не получава нищо за коментарите си, г-н Нeшков. Въпреки това оценяваме, както неговия, така и вашия интерес към публикациите и мнението ви по тях. Поздрави от екипа ни!

 3. Преславски казва:

  Уважаеми Г-н Нешков,благодаря Ви,че обръщате внимание на моите(или част от тях) коментари,така трябва,затова редакторите на ВТК са предоставили възможност ,създавайки коментарна рубрика.Във всяка коментарна рубрика всеки зрител има възможност да даде свой коментар-съгласие,несъгласие,препоръка.Колкото повече коментари има,толкова повече зрители ще се привлекат към общата публика на канала.Така се търси истината…

       Нормалните хора от всички страни са измислили нормални стереотипи на поведение и контакт-персонален,явен и анонимен.Всеки избира тези възможности на основата на свои преценки.

      Лошото е че има много ненормални хора с ненормално възпитание,което го демонстрират при всяка възможност.Невъзпитания човек не може да се държи възпитано.По принцип такъв човек е злобен и нетактичен,нетолерантен…

     Вие недвусмислено притежавате поне минимална доза от тази закваска,за което съвсем не сте виновен самия Вие.Каквато е държавата,такива са и нейните поданици(граждани) като цяло.Разбира се има много изключения,но облика на народа се диктува от облика на държавата.

       Вие задавате въпрос,който смятате че е редно да бъде зададен,но не смятате да го зададете конкретно.Радващото към Вашия въпрос е,че провокирахте служител от ВТК да обърне внимание ЗА ПРЪВ ПЪТ  на въпрос на коментатор. Поне аз досега не съм забелязал подобно нещо,за което изразявам искрена благодарност към Вас.

   Но пък е редно да Ви отговоря и аз самия.Въпроса Ви е напълно характерен и широко разпространен в българското подобие на общество след прекратяването на строителството на комунизма  през 1990г.

     Този въпрос беше измислен точно през този период и  точно в процеса на неуспешното му строителство.В пресата , на партийни,служебни,професионални,културни и др. мероприятеия,когато имаше някой за разобличаване,на него му се приписваше такова предположение,което имаше стойност на обвинение-получавал пари от западни централи ,вражески центрове,емигрантски организации и др.Почти всички сайтове днес за изпълнени с подобен въпрос.Следователно Вашия въпрос не е нов и е напълно неуместен и безстойностен за добре възпитани хора.Точно поради тази причина Г-н Редактора Ви дава напълно верен отговор-редакцията на ВТК(МО) няма нищо общо с мен и не ме финансира.Аз имам достатъчно спестявания от времето на строителството на комунизма,които ги вкарах в комунистическо-капиталистическите банки и сега се издържам от лихвите,с една дума-не се нуждая от никакви подаяния,особено от армията.Прекрасно съм запознат за нуждите на военослужещите и дори от МО да ми предлагат пари,в никакъв случай не бих приел. 

   Да,под псевдонима си пиша често дълги коментари,което нормалните читатели не биха оценили за нещо недостойно, докато Вие се смущавате от броя на електронните букви. Но не Ви прави впечатление дали казвам нещо верно или погрешно,важна е дължината на коментара-статия,нали,а не същината й….Ок,нека да е така.

   Приписвате ми съвсем по невъзпитан начин ,че разбирам от окултни науки-нищо подобно,не само че не разбирам,но съм и категоричен,че те не са за българските военни.Просто не са за армията,както навремето не беше за армията комунизма.Както той,така и окултните теории не могат да бъдат свързани със сериозността на военното дело,отбраната на страната и формирането на българския офицер,сержант,войник и др. Затова поставих реторичния въпрос колко български военослужеши са се впечатлили от подобни предавания.Дори изпитвам голямо любопитство кой е дал идеята във медия за армията да се правят предаванеия по такива теми.Убеден съм,че съвременния Български офицер и сержнат,както и генерал трябва преди всичко да изучава военното дело,историята на страната,съвременните достижения в науката,техниката,изкуството,държавното право и др. Разбира се,че са интерсни и тези теми,но специално за армията са много неадекватни,несвързани и неполезни за военните.

      Друго,аз не съм представител нито на военни,нито на граждански институции и организации,защо ми вменявате нещо подобно,аз представлявам само себе си-напълно самостоятелен читател на сайта,който няма никакви връзки с нищо и никого.С една дума-аз съм НИКОЙ.

   Вие използвате обръщение от второ лице,множествено число -уважителна персонална форма "Вие". Но не казвате към кого се обръщате-интересно защо.Хем имате предвид някого ("Вие"),хем не посочвате името или длъжността му.

     Не посочвате и тези ,които да не обръщат внимание на остарелите,бездействащи чичовци и т.н.

   Тази препоръка не попада в границите на "добрия тон",както казват французите.

        Намеквате за американци и руснаци,но доколкото забелязвам аз не коментирам нито едните нито другите.Да,възрастта ми е напълно подходяща да съм чичо и дори дядо.

  Ето една случка от нашия блок,в който живеем -повече от 90% сме бивши военослужещи и нито един активен няма.Днешната власт не строи военни блокове за военните доколкото знам…

    Преди няколко години внука на мой съсед го пита дали като е служил в армията навремето е участвал в строителството на комунизма.Комшията го гледа втренчено и го пита откъде му е дошло на ум това….Момчето му казва че е чел доста материали в някакви сайтове,където се говорело,че всички военни и служители от МВР са били комунисти и задължително са участвали в строитеслтвото на комунизма.Комшията се чуди какво да му отговори,нещо смутолевил,но внука пак го пита и той казва,да де,участвахме,такова беше времето,нямаше как… Добре,а сега днешните генерали и офицери участват ли в строителството на капитализма,нали навсякъде след 1990г. се говори за пазарно,свободно,капиталистическо стопанство(икономика),не може такъв важен сегмент от държавата като БА  да не участва в такава важна държавна дейнист.Колегата просто се повъртял,почудил и казал-абе не знам какво да ти кажа,вече не знам кое какво е у нас,кой какво е строил и строи ,даже не знам дали действително сме строили нещо,ако действително сме построили комунизъм или нещо подобно,то нямаше да се срине само за няколко часа,на един пленум на БКП,изглежда някой ни е лъгал,че сме строили нещо… Внука му казал,че е по-добре военните да не участват в никакви строителства,а да си гледат служебните задължения.Използвал е напълно военна фраза както личи.В протиовен случай,когато армията участва във някакви строителства,после винаги става за смях.

   И на края нека и моя незабелижима личност да благодари на екипа на ВТК за вниманието и гостоприемството.И друг път,когато някой недобросъвестен и невъзпитан читател задава подобни въпроси,нека да бъде помолен да намери по-адекватна за такива въпроси трибуна. Армията трябва да е далеч от примитивизма и цинизма.

   Благодаря за вниманието!

  • Редактор казва:

   Както сте забелязали всички коментари минават през одобрение т.е. прочитат се преди да бъдат публикувани, за да не се допускат нецензурни изрази и обиди, но иначе не можем (и не искаме) да забраняваме на никого изразяването на мнение. Винаги когато е умесно изясняваме определен въпрос повдигнат в коментарите, но тази секция е за вас – зрителите на ВТК и читателите на в. “Българска армия”.
   Сега можем да Ви отговорим, че идеята за предаването “Знаците” е на г-ца Сапунджиева, одобрена от ръководството на ИЦ на МО. Неправилно предполагате, че продукцията на ВТК и вестник “БА” е единствено за военните. Въпреки, че те са основната аудитория, целта ни е да се достигне и до останалото население, за да му се покаже армията и политиката в сектора като цяло. За достигането до масовата публика е необходимо разнообразие от продукти, предавания и информация. “Знаците” е един от тези продукти, който до момента върши много добра работа. Сигурно забелязвате, че на сайта има и спортна секция, културна рубрика, прогноза за времето, програма и т. н. – все елементи, които целят пълнота на продукцията. Ето и един прост пример: 10 човека (а те са всъщност стотици) несвързани и неинтересуващи се по никакъв начин от армия, сигурност и отбрана посещават сайта ни, за да гледат предаването на г-ца Сапунджива. Всички те първо виждат военните новини, някое заглавие им става интересно, отварят публикацията и гледат как военни помагат на населението при бедствия например.

 4. Преславски казва:

  Уважаеми Г-н Редактор,изразявам удоволетворение към репликата Ви и съм съгласен-похвално е да има разнообразие в рубриките ви,да се увеличава зрителската аудитория и да се формира своебразен облик на ИЦ .Може би ще се създадат и други рубрики в бъдеще,но каквито и магазинни предавания да има,колкото и добре да са направени,все пак ВТК и БА са сравнително тесно профилирани медии.Техния профил безспорно се състои от следните сегменти-отбрана и държавна сигурност,военно образование,структура на армията,история и по-специално военна история,държавно право,членство в НАТО ,актуални събития във военната област,военна етика и възпитание,изкуство и култура и др.

          Тези области би трябвао да са ударни във вашите медии.Добре е да има и спортна емисия,религиозна,фантазия,философски предавания,но чак окултизъм,според мен това е повечко.

         Защо така мисля?Защото на българското общество и особено на военослужещите не е казана истината за близката история на България.Няма написан нито един научен труд,който напълно обективно да поднесе какво са правили държавниците и политиците в последните 20-40-60-80 години.

        Основния въпрос за почти всички военослужещи от предишните поколения е комунизма.Вашите медии не отразяват този дълъг и трагичен период,има само някои спорадични материали,но няма дискусии,няма анализи,няма спорове,няма изводи.

    Днес нама нито еди бъларски генерал и офицер,който да е излязъл пред публиката и да каже защо комунистическата държава НРБ я няма и защо комунизма не беше построен.и защо БНА не успя да спаси комунизма.Вие Г-н Редактор може би не сте бил военен,но изобщо не представялва никаква трудност да се създаде екип в рамките на ИЦ,който да изучава комунизма и специално комунизма в редовете на БНА-МНО.Нима Вие не помните или не знаете,че съществуваше Гл.ПУНА-Главно политическо управление на Народната армия.Никой тук не е извадил нито един документ от неговите архиви.Там служеха хиляди генерали,офицери,сержанти и волнонаемни.Може ли да се говори за история на БНА,а да не се спомене и една дума за Гл.ПУНА.Нима служителите от това управление не са изпълнявали служебни задължения,нима не са получавали заплати,нима не са присъствали в живота на армията.Нима никой не помни партийните и комсомолските секретари…..

          Историята на БНА не се изучава  в качеството й на държавна институция.БНА имаше своя законова,документалана база и ясно формулирано предназначение. Реадкторите може и да не ги помнят тези неща,но ние ги помним.

         Не се правят дискусионни предавания за историята на Втората Световна Война и специално за Германо-Съветската Война.Не се говори нищо за Българо-Съветските отношения по време на ВСВ- ГСВойна.Не се говори за дейността на Съветското посолство(мисия) в София и консулството във Варна,не се говори нищо или почти нищо за комунистическия терор срещу органите на сигурността ,включително и Българската войска.Не се правят широкообхватни дискусии за държавния преврат на Девети,съветската окупация и болшевизация на страната.Не се говори нищо за комунистическите чистки и съдебни процеси.Не каните в студията си нито един комунист за да изкаже своето менние за комунистическия период.Не предоставяте книги и публикации от автори-комунисти,както и от генералския и офицерския състав от МВР и МНО да споделят свои изводи защо комунизма не беше построен и комунистическия режим беше прекратен.Защо днешните комунисти не говорят за комунизъм и категроично са се отказали да го строят.Комунистическата партия смени името си на социалистическа,но и от социализма се отказа.

     Защо българските генерали и офицери станаха клетвопрестъпници и никой от тях не вдигна ръка срещу прекратяването на строителството на комунизма.За какви катари става въпрос,след като ИЦ на МО не е казал къде се намират Държаните архиви на нашата страна до септември 1944г. За каква историческа публицистика може въобще да се говори,след като най-важните държавни български архиви са в Русия и няма никакви изгледи да бъдат върнати от русксите чекисти. Нашите архиви са обявени със закон в Русия за "военен трофей".

  Представяте ли си Уважаеми Г-н Редактор какво означава този факт- архивите на Държавата,която посреща Съветската окупационна армия с цветя,хляб и сол,хора и ръченици, поне два военни духови оркестри участват при дефилиранието на Съветските войски,масови манифестации и прояви и мн.други… И архивите точно на такава държава да са квалифицирани като "военен трофей".Да не говорим за официалната българска комунистическа пропаганда,че Съветския Съюз е освободил Царство България.И за десетките паметници на съветската армия.Армия,която е била готова да убива българи и разрушава страната.Обявяването на война е точно  с тази цел-смърт и разрушения.Нито една държава не обявява война на друга за да й изнася филхармоничен концерт……България е единствената страна в света,която има подобни паметници.След съветската окуация са избити над 22 български генерали и стотици висши офицери,съдени,уволнени,заточени, изтезавни са хиляди български офицери и подофицери,за какви ройцери,кройцери и розенкройци се говори по военния ТВ-канал.

  Дайте да се изнесе истината за трагедията на българската армия по Девети и по Десети.

        Както българските комунистически генерали не възроптаха срещу прекратяването на комунизма,така направиха и генералите от Българската войска при въвеждането на комунистическия режим след Девети.

   Нито един български генерал не се противопостави,въпреки че още около Девети бяха убитои четирима генерала от комунистическите терористи.Останалите гледаха като гугутки и чакаха да бъдат арестувани ,разстреляни и затваряни.Убиват начлника или подичнения ти днес и утре чакаш да арестуват и убият теб.Уникален е случая с българския генерал,който попада в немски плен,след като германски войски арестуват целия щаб в Ниш.След като амриканците го особождават от плен и след акто са рзстреляни споменатите 22-ма генерали от Народния Съд,той се връща доброволно да бъде разстрелян и комунистите го разстрелват с голямо удоволствие,дори в присъствието на югославския военен аташе-комунистически терорист.

   

       Ама какви божества и ангели,какви оракули и дракули трябва да гледаме,след като не знаем почти нищо за трагичните съдби на генерали,офицери и подофицери в комунистическата голгота.

     Да не говорим когато през 1949-50 година комунистическите кръвопийци арестуваха и вкараха в затвора генерали и офицери,които са комунисти,партизани и дори бивши бегълци в Съветския Съюз.На Славчо Трънски са късали генералските пагони тези гадове…От около 3000 бегълци в Съветския Съюз след комунистическите метежи през 1923-25 г, съветските болшевики избиват над 700.И това ли не трябва да го знаят българските военни.Убитите не са ли били българи,да-комунисти,но са българи.

    Ликвидацията на държавното комунистическо ръководство само за  6 месеца през 1949г. не трябвал да го знаят българските военни и тези от запаса.Георги Димитров,Трайчо Костов и Васил Коларов са "починали" в рамките само на половин година,що за "смъртност" е това -трима министър-председатели умират само за 6 месеца,те са били един вид Държавен глава.Няма втора държава в историята с такъв резултат….

   

     Впрочем дайте да видим някой окултен герой от предаването на "Знаците",изборените по-горе знаци не са важни….

     Наред със "Знаците" ,редно е да има подобно редовно предаване с приблиизтелното название "Комунизмът и Българската армия".  Убеден съм Уважаеми Г-н Редактор,че публиката на ВТК ще нарасне изключително много.Подобно предаване ще се чака ,както навремето чакахаме предаванията по "Радио Свободна Европа" на Георги Марков,Петър Семерджиев,Владимир Костов,Димитър Инкьов(Велко Верин) ,Джилда Карол и др.

      Бивши съветски генерали и офицери от КГБ и ГРУ допринесоха за разобличаването на идиотизма на комунизма,засега обаче нито един български офицер не е направил нещо подонбо.Няма и да направи.Може ли военна медия днес да не обели една дума за тезата и книгите на съветския офицер от ГРУ Резун с  литературен псевдоним Виктор Суворов. Почти всичките му трудове са издадени в България.Ако вашите медии не са под цензура,имате прекрасната възможност да оставите трайна следа във военната история. Разбира се,наред с предаванията за кройцерите и дъновистите….

      Благодаря за вниманието!

 5. Преславски казва:

  Още едно предложение от моя милост.Използвам предаването "Знаците" на Г-ца Сапунджиева само като обект на сравнение . Основната ми теза е ,че няма нищо лошо да има и такова предаване,все пак това е вид познание.Самата водеща дава пример за изключително добър вкус, език,стил и тоалет.Подобен пример на изисканост демонстрира и водещия Коментарно студио.Но почти всички програми притежават камерност-канят се един след друг гости и по този начин никой никого не коментира и коригира.Посочените двама водещи действително са за пример на зрителската публика.

         Но наред с тези програми,редно е да има и програма в областта на науката и техниката,особено в областта на телекомуникациите и компютърните технологии.В редовете на армията има изключително подготвени офицери и цивилни служители,които биха могли да бъдат привлечени в съответна програма.

        Връщам се към историята и специално към Военната история..Не е възможно да се говори за нея,ако не се говори за ВСВойна. Тази война е най-голямата загадка в историята и специално в историята на военно-стратегическите и глобални събития.Нейното изучаване ще бъде полезно за всички военослужещи,особено за Командния и Щабния състав.Това е най-голямата човешка трагедия  в историята,която е обвита с най-голямата лъжа в света.Точно поради тази причина съветските комунисти държаха безброй документи в секретните хранилища толкоз години.В начлото на 90-те години доста от тях бяха разсекретени,но много останаха недостъпни дори за най-високопоставените съветски държавници и комунистически функционери,включително за висшия състав от КГБ и ГРУ.Както и за съветските историци. Отказван е достъп дори и на генерал-професор Анфилов.

     У нас комунистите също покриха и унищожиха много архиви.За да бъда поне малко по-ясен, ето един "дребен" пример от историята,разказан от сина на един от двамата съветски служители от Съветското посолство в Царство България,които са предали Нотата на Съветското правителство за обявяване война на България на Министър-председателя К.Муравиев.    Докато през 1943г. баща му идва като новоназначен дипломат в съветското посолство с влак,след кратък период той(сина) и майка му пристигат със самолет.Внимавайте драги читатели-по време на Германо-Съветската война,в която България не участва,но е съюзник на Германия,от Съветския Съюз идва самолет със съветски граждани.Това не е толкоз важно,възможно е самолета да не е кацнал на българско летище,а в Турция.Но какво друго казва сина на дипломата.През 1944г.когато британските(и американските) терористи-убийци,съюзници на Съвесткия Съюз(който после ще стане "освободител" на същите български градове)  бомбардират граждански обекти в България и особено в София,една авиационна бомба пада в двора на Съветското посолство,взривава се,но никой не е пострадал..Пада и друга,която не се взривява. Какво правят Българските власти,квалифицирани от съветските и български комунисти като "фашистки". С разрешение на съветските служители,българската полиция извиква отделение сапьори от,ВНИМАВАЙТЕ още по-силно уважаеми читатели,от  Вермахта,които първо обезвреждат бомбата и после я натоварват на немски военен камион и по този начин обезопасяват "вражеското" съветско посолство. И нито един съветски дипломат не се е възмутил,че на съветска територия идват войници от Вермахта,които и те според комунистическата пропаганда са били "фашисти".Не може да не са били,досега комунистите не са дали информация,че сред Германските войски не всички са били фашисти.

               Този случай на толерантност между две воюващи държави с посредничеството на трета-домакин досега никога не беше изнасян от българските комунисти,а е доста поучителен.

      Двата автомобила Форд и Пакард на Съветското посолство са подарък също от "българската фашистка власт",които са били специално производство и бронирани. Първия е подарен още на първия Съветски посланик Фьодор Расколников.

   Какво се оказва на практика-съветските комунисти съвсем не са се отвратили от жеста на "бългасрката фашистко-буржоазно-капиталистическо-експолоататорска власт" и "германските фашистки войници" и са се ползвали с удоволствие от продукти,произведени от американските империалисти.

   

     Е,какви дребни неща  комунистите криеха,та какво остава за държавните документи.Да се крадат архиви от държава,която според комунистите е освободена от Съветския Съюз и да не се връщат на собственика им повече от 70 години,това има само един смисъл-архивите на Царство България са много ценни и стойнистни,както за Съветския Съюз вчера,така и за Русия днес.

     Когато някой действително освобождава някого,той не го краде.Не са познати кражби на Руските войници,когато изгонват турците през 1877-78г.

   Та накрая,много полезно ще е да се открие седмична историческа рубрика за Втората Световна война.Тази тема е неизчерпаема…

 6. Преславски казва:

  http://www.lostbulgaria.com/?p=4583

   

    Колега от моя випуск,който чете сайта ме помоли да поясня случая с разстрела на Ген.-лейтенант Асен Николов.

  По произход е ямболия и последната му длъжност е Командир на Първи окупационен корпус в Сърбия-областта около гр. Ниш,където е Щаба и където е арестуван от германските войски и изпратен в лагер в Германия.Това става в началото на м. септември,когато в България ,властите са започнали да обезоръжават и екстрадират няколкохилядите войници ор Вермахта,стига се дори до престрелки с убити.Това е повода изтеглящите се германци от Гърция да пленят Щаба на Първи ок. корпус.

            На Ген. Николов е предложена длъжност в Задграничното правителство на проф.Александър Цанков,доколкото знама Министър на войната,но той отказва.През пролетта на 1945г комунистите го осъждат на смърт через разстрел,но Върховния Касационен Съд отменя присъдата му. Въпреки че в емиграция той прекрасно е знаел за стотиците избити генерали и офицери,решава да се завърне в страната. Незабавно е арестуван от комунистите,но после освободен. През 1946. пак  е арестуван,но не се знае дали е съден отново,или просто му е  "обновена" старата смъртна присъда. Комунистите го разстрелват през 1946г.

          Уникално недостойно държане проявяват неговите колеги-генерали и офицери. Нито уволнениете от комунистите,нито новоназначените след Девети правят постъпки за спасяването на живота му,въпреки че е напълно невинен и не може да бъде обвинен в престъпление.Дори е казал някъде,че "Българската войска не е Германска жандармерия".

           Допълнение-в предишния си коментар казвам,че Българските Държавни архиви са много важни за Русия днес.Бих добавил че са още по важни и за България и Българския народ и специлано за Българските военослужещи( без тези с комунистически убеждения),разбира се и  за учените и изследователите в областта на историята.Но понеже властта у нас  като цяло е комунистическа,не се прави нищо за да бъдат помолени руските чекисти да ни върнат заграбените архиви.Явно днешните държавници в Русия ги ползват по предназначение,иначе на кого ще са му нужни архиви отпреди повече от 70-100години. Тази кражба на съветските органи също е извършена в рамките на "съветко-българската дружба",едва ли  е нещо пртив "българо-съветското братство".Абе кражаба по братски-и това го има в живота.Има братоубийство,че да няма братокрадене…

    А без държавни архиви,нито една страна не може да напише истинската  история,просто е невъзможно.

  Същото беше и в Съветския Съюзмсъщото е днес и в Русия.Руснаците нямат до този момент издаден всеобхващащ и документален труд за Втората Световна война и специално за Германо-Съветската (22 юни1941-9 май 1945г.)

     Руските историци допускат че в близките години няма и да има.Комунистите не разрешават,не че няма документи,има и още как,но кой е излязал на глава с комунист.

 7. Преславски казва:

  Уважаеми зрители на ВТК,

   През 21-ви век от последното предаването "Знаците" научихме,че българите са най-древния народ на Планетата Земя.

  Преди повече от 20 години български журналист каза,че "Господ е Българин".

    Трето откритие на човечеството не е нужно,но се подразбира-човешкия живот е произлязъл от българина.

   

   Но това енщо не се знае по света и научните кръгове от най-реномираните исторически заведения не са обърнали внимание на бъларското познание,предоставяно от Г-ца Сапунджиева.

     Ще се окаже съсвсем скоро,че няма по-серизоно предаване от нейното,тя предоставя такива известни учени и изследователи в България,които никой не ги знае по света.

       А съседните народи като гърци,сърби,турци,албанци не подозират какъв съсед имат в лицето на българина.

  Следващата новина ще е ,че първия астронавт стъпил на Марс ще е българин.

   Абе няма живот без българина.

   Гостенката говори надълго за откритията в носиите на българите,но не посочи историческия перидо за който се отнасят нейните изследвания.То пък не може всичко да се знае,основното обаче се знае:най-древния народ на Земята е българския.Абе какви ти римляни,гърци,евреи и фараони…Кой е пък този Александър Велики…