Пътешествие в отвъдното

Част от изображенията на страницата са архивни и поставени, за да визуализират новината приблизително.

Виж още...

1 Response

 1. Преславски казва:

         Нещата се задълбочават и става напрегнато, дори смущаващо..

  Предаването има уникална стойност-почти невъзможна комбинация между външния вид и възпитанието на водещата от една страна и темите,които тя разработва.

            Добре е едно младо момиче да търси нещо в своята професия и да го представя пред публиката.

  Но не се връзва фразелогията,която тя изпозлва с нейната женственост и амплоа. Тя притежава красота от нивото на куклата "Барби",а думите които изговаря са потискащи…

  Душа,смърт,умрели,прераждане,вселена и много други тежки думи с тежко съдържание. Отделно от това ,водещата не притежава научни познания по тези думи-цитира свъсем обективно учени,пророци,философи и др.,но липсва импровизация ,хронология,пластичност и пр. в повествованието.

  Дава силни цитати на древни мислители,но няма последователност ,няма продължение,получава се суха и заучена пледоария,изкуствени усмивки и възклицания,само и само да се обърне внимание,да се демонстрира неповторисмост и уникалност…Задава понякога напълно абстрактни въпроси.

       ВТК е широкоспектърна "корпорация",но все пак основното му предназначение е публиката в армията.Само по себе си предаването е вид неортодоксално,предизвикателно,вникващо в области,които не са съвсем познати,но има нещо натоварващо и потискащо.

        Тези тежко-психологически и недетериминирани теми са определно  натоварващи.Липсва дискусия,липсва нещо допълнително или спорно,не присъстват други събеседници,които да дадат по-различно обяснение и по-различна картина по темата.Казва някой нещо и точка.

       За днешните  военослужещи има много по-стимулиращи и полезни теми,дори в рамките на "Знаците".В България има толкоз неизвестни "знаци",че Софокъл,Дионисий и др. са на големи дистанции от днешното днес…

      Мрачните теми убиват женствеността и привлекателността у младите момичета и жени….